KOʻKAT - SABZAVOTLAR TUZILISHI VA TURLARI
Keywords:
oziq-ovqat xavfsizligi, vitaminlar, organik kislotalar, efir moylar, mineral tuzlar, biologik moddalar, xlorofil va xolesterin moddasi.Abstract
Sabzavotchilik dehqonchilikning koʻkat-sabzavot ekinlarini yetishtirish bilan shug‘ullanadigan tarmog‘i. Sabzavotchilik dehqonchilikning boshqa tarmoqlaridan ko‘p jihatdan farq qiladi, jumladan, Sabzavotchilikda ekinlar ochiq va himoyalangan (yopiq) yerlarda yetishtiriladi, aksariyat bir mavsumda hosil beradigan ekinlar ekiladi. Mazkur maqolada koʻkat-sabzavotlarni tuzulishi, turlari va inson isteʼmol qilish foydali tomonlari yuzasidan fikr-mulohazalar keltirilgan.
References
Shavkat Mirziyoyev 2020 yil 29-dekabr kuni Oliy Majlisga yoʻllagan Murojaatnomasi
Agrobank 100 kitob toʻplami "KOʻKAT SABZAVOTLAR YETISHTIRISH" 18-kitob
Zuyev V. Abdullayev A. Sabzavot ekinlari va ularni yetishtirish texnologiyasi. – T.: Oʻzbekiston, 1997. – b. 213-229.
Шуваев Ю. Зеленые культуры. В кн. Ранние овощи из теплицы. – М.: Новая волна, 2001. – с. 280-290.
https://edaplus-info.turbopages.org/turbo/edaplus.info/s/directory-grasses.html
«ЗДОРОВОЕ ПИТАНИЕ» (https://здоровое-питание).