KOʻKAT - SABZAVOTLAR TUZILISHI VA TURLARI

Authors

  • Shahlo Ilhomjon qizi Qodirova Farg‘ona politexnika instituti Kimyo-texnologiya fakulteti 3-bosqich talabasi
  • Odiljon Olimjonovich Ibragimov Qishloq xòjaligi mahsulotlarini saqlash va dastlabki ishlash texnologiyasi kafedrasi professori

Keywords:

oziq-ovqat xavfsizligi, vitaminlar, organik kislotalar, efir moylar, mineral tuzlar, biologik moddalar, xlorofil va xolesterin moddasi.

Abstract

 

 Sabzavotchilik dehqonchilikning koʻkat-sabzavot ekinlarini yetishtirish bilan shug‘ullanadigan tarmog‘i. Sabzavotchilik dehqonchilikning boshqa tarmoqlaridan ko‘p jihatdan farq qiladi, jumladan, Sabzavotchilikda ekinlar ochiq va himoyalangan (yopiq) yerlarda yetishtiriladi, aksariyat bir mavsumda hosil beradigan ekinlar ekiladi. Mazkur maqolada koʻkat-sabzavotlarni tuzulishi, turlari va inson isteʼmol qilish foydali tomonlari yuzasidan fikr-mulohazalar keltirilgan. 

References

Shavkat Mirziyoyev 2020 yil 29-dekabr kuni Oliy Majlisga yoʻllagan Murojaatnomasi

Agrobank 100 kitob toʻplami "KOʻKAT SABZAVOTLAR YETISHTIRISH" 18-kitob

Zuyev V. Abdullayev A. Sabzavot ekinlari va ularni yetishtirish texnologiyasi. – T.: Oʻzbekiston, 1997. – b. 213-229.

Шуваев Ю. Зеленые культуры. В кн. Ранние овощи из теплицы. – М.: Новая волна, 2001. – с. 280-290.

https://syl-ru.turbopages.org/turbo/syl.ru/s/article/382019/zelenyie-ovoschi-vidyi-nazvaniya-foto-i-opisanie-polza-zelenyih-ovoschey-v-ratsione

https://edaplus-info.turbopages.org/turbo/edaplus.info/s/directory-grasses.html

«ЗДОРОВОЕ ПИТАНИЕ» (https://здоровое-питание).

Downloads

Published

2023-01-02

How to Cite

Qodirova, S. I. qizi, & Ibragimov, O. O. (2023). KOʻKAT - SABZAVOTLAR TUZILISHI VA TURLARI. INTERNATIONAL CONFERENCES, 1(21), 297–303. Retrieved from http://erus.uz/index.php/cf/article/view/1062