KOʻKAT - SABZAVOTLAR TUZILISHI VA TURLARI - Qodirova, Shahlo Ilhomjon qizi; Ibragimov, Odiljon Olimjonovich (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Sabzavotchilik dehqonchilikning koʻkat-sabzavot ekinlarini yetishtirish bilan shug‘ullanadigan tarmog‘i. Sabzavotchilik dehqonchilikning boshqa tarmoqlaridan ko‘p jihatdan farq qiladi, jumladan, Sabzavotchilikda ekinlar ochiq va himoyalangan (yopiq) yerlarda yetishtiriladi, aksariyat bir mavsumda hosil beradigan ekinlar ekiladi. Mazkur maqolada koʻkat-sabzavotlarni tuzulishi, turlari va inson isteʼmol qilish foydali tomonlari yuzasidan fikr-mulohazalar keltirilgan.