QALQONSIMON BEZ FA’OLYATINING O‘ZGARISHI TUFAYLI KELIB CHIQADIGAN DIFFUZ TOKSIK BUQOQ - Muxtorov, Anvar Alisher o‘g‘li; Ziyodullayeva, Munisa Sobirjonovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Diffuz toksik buqoq kasalligi (tireotoksikoz, tireotoksik buqoq) endokrin kasallik hisoblanib, tireoid gormonlar sekretsiyasining haddan ziyod ortishi natijasida paydo bo‘ladi, u turli a’zolar hamda sistemalarda og‘ir buzilishlar bilan kechadi. Bu kasallik xalq orasida kam e’tibor beriladigan, ammo og‘ir asoratlar bilan kechadigan kasallik bo‘lib, unga alohida to‘xtalish muhim ahamiyatga egadir.