ОНАЛАР ХАКИДА МАФТУНКОР АСАР - Тошпулатова, Шахрибону Нодир кизи (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Мазкур маколада узбек адабиётида уз урнига эга булган Узбекистон халк ёзувчиси Уткир Хошимов ижоди хакида фикрлар берилган. Хусусан унинг ижодида Она образи яратиш махорати тадкик этилади. Бу мавзуни жахон ва миллий адабиётдаги ахамияти киесланади. Ёзувчининг кисса ва романларидаги Она образи атрофлича урганилади.