AMPROVET-25 EYMERIOSTATI JO‘JALAR EYMERIOZIDA SAMARALI VOSITA - Po‘latova, Navbahor Muhammad qizi; Xudjamshukurov, A. N (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Preparat bilan tovuqlarda eimeriozning oldini olish va davolashda amprovet-25 samaradorligi yuqori. Preparat qushlarning vaznini sezilarli darajada oshiradi va anti-eymerioz indeksi, eymeyria ootsistlarining ko‘payishini deyarli 4-5 marta kamaytiradi, yo‘q qushlar organizmida amerikaga qarshi immunitetning shakllanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi, bu madaniyat bilan maxsus profilaktika uchun koksidiy foydalanish imkoniyatini ochadi.