LINGVISTIKADA TEONIMIYANING TADQIQI - Xolbekova, Munisa Sobirovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
ushbu maqolada lingvistikadagi turli sohalarga izohlar keltirilib, shulardan teonim tushunchasiga to‘xtab o‘tilgan. Teonimlarning yuzaga kelishi, uning lingvistikadagi o‘rni va masalalari yoritilgan hamda ayrim teonimik tushunchalar: Dev, pari, jin, ajdarho, payg‘ambar kabilarning umumiy nomlari, personajlarining Orta Osiyo demonologiyasidagi ijobiy yoki salbiy qahramonlar teonimlar sifatida akslanishi keltirilgan.