USMON AZIM IJODIDA TABIAT MAVZUSI VA UNING MAJOZIYLIGI - Boboxo‘jayeva, Laziza Axtamovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Xalqimizda shunday ulug‘ va donishmand, ko‘pni ko‘rgan insonlar borki, ular insonlar qalbiga o‘zlarining ijodlari, ko‘ngildan chiqqan she’rlari, hayotiy asarlari bilan kirib borishgan. Usmon Azim o‘zbek adabiyotining ana shunday buyuk ijodkorlaridan biridir. Adibning ijodi ham o‘tmish, ham zamon bilan hamnafasdir. Uning she’rlari qalblarga oson kirib boradi. Ijodining mavzusi keng ko‘lamlidir. She’rlarida inson, insoniylik tuyg‘ulari, jamiyat, Vatan, tabiat, mehr-muhabbat, tarixiy mavzularni yetakchi qilib olgan shoir soda va xalqona tilda yozadi. Ushbu maqolada shoirning tabiat mavzusiga aloqador ayrim she’rlari va ulardagi majoziy ma’noda qo‘llangan birikmalar tahlil qilinadi.