O‘N IKKI MAQOMNING ILMIY TARIXI VA ISLOM DINI BILAN BOG‘LIQLIK JIHATLARI - Xalilova, Layloxon Odiljon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Mazkur maqola o‘n ikki maqom kelib chiqishi,koinot va din bilan bog‘liqligi, XII-XVII asrlarda yashab, ijod etgan musiqashunos olimlarning asarlari asosida o‘n ikki maqomni yoritishga va tahlil etishga bag‘ishlangan.