ILMIY DUNYOQARASH VA TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH - Toshpulatova , Niyoxon Shavkatjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqola bugungi davr ta’limini tubdan o‘zgatishi haqida qisqacha yoritilgan. Bunda qo‘yilgan asosiy talab yosh avlodni ilmiy dunyoqarashini va intellektual rivojlantirishni sifat jihatidan yangi darajaga ko‘tarish, tez o‘zgarayotgan dunyoga moslashishni o‘rgatishdan iboratdir. Shu bilan birga o‘quv-tarbiya jarayoniga ta’limning innovatsion shakllari va usullarini joriy etishga qaratilgan.