ISITISH TIZIMLARIDA GEOTERMAL ISSIQLIK MANBALARIDAN FOYDALANISH - Azimova , Munira Muminovna; Raxmatov, Dilshod Tolip o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Hozirgi kunda yashash va maishiy binolarini, sanoat korxonalarini hamda issiqxonlarni issiqlik va issiq suv bilan ta’minlash masalasi ustida qator izlanishlar olib borilmoqda. Qayta tiklanadigan energiya, shubhasiz, o‘rta va uzoq muddatli kelajakdir va tugaydigan qazilma zaxiralarini almashtirish uchun boshqa energiya turlarini izlash kerak. Har xil turdagi manfaatlarning kombinatsiyasi bugungi kunda energiya investitsiyalarining bunday buzilishining sababi bo‘lishi mumkin. Eng ko‘p e’tiborni tortadigan energiyalardan biri bu geotermal energiyadir.