ТАСАВВУФ ТАРИҚАТИ ВА СЎФИЙЛИК ТАЛҚИНИ - Арифбоев, Шерзод (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Мазкур мақола ислом дини йўналишларидан бири бўлган тасаввуф тариқатига бағишланган бўлиб, унда тасаввуф сўзи маъноси, ғояси, тасаввуф таълимоти пешволари, сўфийлар ҳақида батафсил маълумотлар келтириб ўтилади. Шунингдек, Ўзбекистон ҳудудида тарихда яшаб ўтган файласуф, шоир ва паҳлавон, тасаввуф таълимотининг пешволаридан бири ҳисобланган Паҳлавон Маҳмуд ҳақида ҳам маълумотлар келтирилган.