AVTOMATLASHTIRILGAN ELEKTR YURITMANING ENERGIYANITEJASH REJIMLARI - Tojimurodov, Dilshodbek Dilmurodjon o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Butun dunyoda umumenergetika krizisi va energiya bahosining anchagina ko‘tarilib borayotganligi sababli avtomatlashtirilgan elektr yuritmalar vositasida energiyani tejash katta ilmiy-texnikaviy va amaliy ahamiyat kasb etmoqda. Mazkur maqolada sanoat qurilmalari va texnologik mashinalami energiya tejamkorligi rejimida ishlashini ta’minlash yo‘llari ko‘rsatilgan. Boshqariladigan elektr yuritmani energiya tejamkorligi rejimida ishlashining nazariy asoslari bayon etilgan. Xalq xo‘jaligi sohalarida qo‘llash uchun yuqori iqtisodiy ko‘rsatkichli avtomatlashtirilgan elektr yuritmalarni ishlab chiqish bo‘yicha yangi texnikaviy yechimlar taklif qilingan.