ЎЗБЕКИСТОН НЕФТГАЗЛИ МАЙДОНЛАР ҚАТЛАМ СУВЛАРИДА УЧРАЙДИГАН ЙОД ИОНЛАРИНИ ИОНИТГА ЮТИЛИШИ - Очилов Л.C.; Абдумуталова, Ф.Ф.; Хушвақтов, С.Ю. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Поливинилхлорид асосида олинган сульфокатионитни аминлаш орқали таркибида ҳам катион алмашинувчи сульфогуруҳ ҳам анион алмашинувчи аминогуруҳлар тутган янги ионалмашинувчи материаллар олинди. Олинган ионалмашинувчи материалга статик шароитда сувли эритмаларда йод ионларининг ютилиш кинетикаси ва изотермалари ҳисобланди.