ҲИСОБ СИЁСАТИ ШАКЛЛАНИШИНИНГ АЙРИМ ЖИҲАТЛАРИ - Хожиева, Гулнора Хабибуллаевна (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ҳисоб сиёсатининг икки босқичли тушунча сифатида талқин қилиш, фикримизча, давлатнинг кучли таъсири орқали бошқариладиган иқтисодиётимизнинг ўзига хос хусусиятларини акс эттирмайди. Молия Вазирлиги томонидан ишлаб чиқиладиган умумдавлат ҳисоб сиёсати асосида ҳар бир тармоқ бўйича ҳисоб сиёсати ишлаб чиқилиши зарур. Республикамизда ҳар бир вазирлик ва мамлакат миқёсидаги бошқа идоралар умумдавлат ҳисоб сиёсати асосида ўз тармоғининг (Йирик солиқ тўловчилар, қишлоқ хўжалиги, саноат, қурилиш ва ҳ.к.) ўзига хосликларини эътиборга олган ҳолда тармоқ бўйича ҳисоб сиёсатини ишлаб чиқиши лозим.