ҚАЗАҚ ХАЛҚЫ ӨМІРІНІҢ ЭНЦИКЛОПЕДИЯСЫН ЖАЗҒАН АҚЫНДАРДЫҢ ІШІНДЕ ДАРА ДА БІРЕГЕЙ ТҰЛҒА – ІЛИЯС ЕСЕНБЕРЛИН - Оразалиева, Айдана Нурлан қызы (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Адам жүрегін ауыртатын жағдай жарық дүниеден көз жұмып кетеді. Ағалы-інілі Ілияс пен Раунақ ата-анасынан ерте айырылып жетім қалады. Қазадан соң Раунақты туыстары алып кетеді. Ал Ілияс жалғыз қалады. Күн көріс үшін көше кезіп, көрінген дүниені талғажау етіп, тағдыр салған жетімдіктің ауыр тауқыметін Ілияс жападан жалғыз бастан кешіреді.