MAKTABGACHA TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA ILG‘OR MAMLAKATLAR TAJRIBALARIDAN FOYDALANISH - Nazarova, Sevara Asatillo Qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
maqolada chet el ta’lim tizimidan na’muna olgan holda maktabgacha ta’lim tizimini yanada mukammal va sifatli tashkil etish haqida ma’lumotlar berilgan. Buning uchun ilg‘or mamlakatlar tajribalaridan foydalanish, ta’lim tashkilotlarini innovatsion texnologiyalar bilan ta’minlash, bolalarga maktabgacha yoshdan boshlab innovatsion texnologiyalardan foydalanishni o‘rgatishimiz va ularni mustaqil, o‘ziga ishonadigan shaxs qilib tarbiyalashimiz kerak. Shundagina bizning mamlakatimizdan ham jahonga mashhur buyuk shaxslar, İbn Sino, al-Beruniy, al- Xorazmiy ajdodlarimizga mod avlodlarni yetishtiramiz.