RADIOLOGIYADA SUN’IY INTELLEKT - Mavlonov, Sherzod Xasanboy o‘g‘li; Naimov, Axadjon Tojimirzo o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada dunyoda rivojlanib borayotgan sun’iy intellekt (SI) algoritmlari, ayniqsa chuqur o‘rganish, tasvirni aniqlash vazifalarida ajoyib yutuqlarni ko‘rsatish haqida. Konvolyutsion neyron tarmoqlaridan tortib variatsion avtokoderlargacha bo‘lgan usullar tibbiy tasvirni tahlil qilish sohasida ko‘plab ilovalarni ishlab chiqildi va uni tez sur’atlar bilan oldinga siljitdi. Radiologiya amaliyotida o‘qitilgan shifokorlar kasalliklarni aniqlash, tavsiflash va monitoring qilish uchun tibbiy tasvirlarni vizual ravishda baholaganlar. SI usullari tasvirlash ma’lumotlaridagi murakkab naqshlarni avtomatik ravishda tanib olishda va rentgenografik xususiyatlarni sifat jihatidan emas, balki miqdoriy baholashda ustunlik qiladi.