INGLIZ TILI SO‘Z URG‘USIDA DARAJALANISHI - Turg‘unova, Shahnoza Abduvali qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Hozirgi kunda barcha til o‘rganuvchilar orasida so‘zlarning urg‘ulari borasida, ularni qay holatda talaffuz etish va bunday urg‘ularning o‘rinlari haqida turli mulohazalar bo‘lib kelmoqda. Har bir tilning so‘z urg‘ulari va mana shu urg‘ular asosida ularni talaffuz etish qoidalari mavjud. Ushbu maqolada ingliz tilidagi so‘zlarning urg‘u darajalari, ularning o‘rinlari, talaffuz etilish qoidalari va Amerika, Britaniya tilshunoslari, Rus fonetistlarining nazariyalari keltirilgan.