INGLIZ TILIDA PARALLEL QURILMA VA XIAZM SINTAKTIK STILISTIK VOSITA SIFATIDA - Shukurova, Zilola Fazlidinovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada stilistik vositalarning, ya’ni parallel qurilma va xiazmning ingliz adabiyotida ifodalanishi va uning badiiy adabiyot, nasr tahlili haqida so‘z boradi. Stilistik vositalaning stilistik bo‘yoqdorligi, o‘ziga xos qo‘llanilishi, nutqning intonatsiya naqshlari bilan birga ta’sirchanlikni kuchaytirishiga bag‘ishlanadi.