ПРАГМАТИЧЕСКИЙ АСПЕКТ ВАРИАЦИИ ФРАЗЕОЛОГИЗМОВ - Yuldasheva, Shohsanam Zavqiyevna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maqolada frazeologik birikmalarning pragmatik xususiyatlari haqida so‘z boradi.Shuningdek frazeologik birikmalarning suhbatdagi pragmatik xususiyatlari ochib berilgan, ular ma’lum kommunikativ maqsadlarga erishish, so‘zlovchiga pragmatik ma’noni etkazish uchun shaxslar tomonidan qo‘llaniladigan vosita bo‘lib xizmat qiladi. Oqilona tanqidchini nuqtai nazarning maqbulligiga ishontirish va fikrlardagi tafovutni bartaraf etish uchun makro nutq akti deb hisoblangan argumentatsiyada frazeologik kuchaytirgich va argumentning ifodalovchi kuchini oshirish uchun ishlatiladi.