TEZKOR QAROR QABUL QILISH- HOZIRGI ZAMON MUHIM TALABI - Xabibullayeva, Saodatoy Soyibjon qizi; Abdulmadjidova, Mahdiyona Dilmurodjon qiz (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqoladan maqsad shundan kelib chiqadiki, hozirgi kunda yoshlarimizni keng doirada fikrlashini qanday qilib muammoga to‘gri yechim topa olishiga yordam beruvchi kichik bir vosita hisoblanadi. Bundan diqqat,sezgi,xotira,xayol,tafakkur kabi psixologik bilish jarayonlariga katta e’tibor qaratilgan bo‘lishi kerak. Shu jarayonlar orqali har bir shaxs dunyoni yanada teranroq his eta boshlaydi.Keyin esa odamlarning yoshi, ilm saviyasi, mavqei, kasbi va egallab turgan lavozimiga qarab muammolarni yechish bosqichi turli uslubda o‘tishi va bunda turlicha tafakkur strategiyalari ishlab chiqishi mumkin.