«ҚАЗАҚ ПОЭЗИЯСЫНЫҢ АДАЛ АНАСЫ, ПОЭЗИЯ ПАДИШАСЫ – ФАРИЗА ОҢҒАРСЫНОВА» - Оразалиева, Айдана Нұрлан қызы; Байзаков, Жандос Абдазимович (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
«Құрмет белгісі», «Достық», «Парасат» ордендерінің иегері, Өз шығармасының басын жерлесі Махамбеттен үйреніп бастаған, Пайғамбарды (с.ғ.с) өзінің көршілес ағаларының бірі деп ойлаған, Махаббатта жолы болмаған, 10 бауырынан шетінен айрылып өксіп қалған, Шерхан Мұртазаның шақыртуымен Алматы қаласына келіп өзінің жаңа өмірін бастаған, Халыққа білім беру ісінің үздігі, Қазақстанның халық жазушысы, қоғам өзгеріп қулар қырық құбылған кезде өз қалпын жоғалтпаған, Журналист болуды армандайды бірақ оны кейбір жандар менсінбейді, анасының қалауынан аттай алмай педагогикалық институтының филология факультетінне оқуға тапсырады.