SHAHAR ICHIDAGI BINOLARNI REKONSTRUKSIYA QILISH TALABLARI - Davlatov, Diyor Dilshodovich (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Zamonaviy shaharning taraqqiyoti urbanizatsiya, bugungi kunda jamiyatda sodir bo‘layotgan barcha turdagi ijtimoiy jarayonlarni jadallashuvi bilan belgilanadi. Urbanizatsiya jarayonining o‘ziga xos xususiyati insonning turli-tuman faoliyatini ta’minlovchi sun’iy moddiy-fazoviy muhit sifatida qaraluvchi shaharga bo‘lgan jamiyat talablarini o‘zgarishiga bog‘liq bo‘lib qiladi.