ADABIYOT DARSLARIDA KO‘RGAZMALI QUROLLARDAN FOYDALANISH - Abdujabbarova, Marhabo Ilhomovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Yan Amos Komenskiyning ta’kidlashicha, ”Mumkin bo‘lgan hamma narsa tuyg‘ularning his etilishi uchun yetkazilishi kerak”. Bola xotirasida nimadir o‘rnashib qolishini istagan pedagog imkoni boricha ko‘proq sezgi organlari:ko‘z,quloq,tovush,muskul harakatlari tuyg‘usi, hatto, mumkin bo‘lsa, hidlash va ta’m bilish ham eslab qolishda ishtirok etishi haqida qayg‘urishi kerak.