INSON VA TABIAT - Abdiraximova, Maftuna To‘lqinjon qizi; Nabiyeva , Gulhayo O‘tkirjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Tabiat yer yuzidagi jamiki tirik mavjudot uchun muqaddas go‘shadir. Tabiat ularni to‘ydiradi, kiydiradi, issiq va sovuqdan asraydi. O‘z navbatida tirik mavjudot ham tabiatga mehr qo‘yadi. Bu mehr tabiatni asrash, uning boyliklarini ko‘paytirish tuyg‘usi bilan uyg‘unlasha olsagina haqiqiy sanaladi. Yaqin o‘tmishimizda biz «Tabiatni sevamiz» deb bong urdigu, biroq uni asrab-avaylash ishiga mas’ul ekanligimizni unutib qo‘ydik.