“PARIJDAN ERONGACHA: LAMARTINNING TUSHUNISHGA INTILISHI YOXUD SHARQ MAMLAKATLARI VA XALQLARINI TADQIQ QILISHI” - Sharopova , Safiya Begmat qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada buyuk fransuz yozuvchisi, shoiri va davlat arbobi Alfons de Lamartinning hayoti va ijodi, shuningdek Sharq mamlakatlari: Misr, Suriya, Turkiya, Falastinga qilgan sayohatlari va shu yerlik aholining yashash sharoitlari, urf-odatlari, diniy e’tiqodlaridan ta’sirlanib o‘z qarashlarini, nazariyalarini, fikr-mulohazalarini aks ettirgan “Voyage en Orient”( “Sharqqa sayohat”) asari haqida so‘z boradi.