НИТРАЗОНИЙ ЖЕЛТЫЙ РЕАГЕНТИ ЁРДАМИДА БАЪЗИ ОГИР МЕТАЛЛ ИОНЛАРИ УЧУН ТЕСТ УСУЛИНИ ЯРАТИШ - Гулбоева, Дилафруз Рузибоевна; Тураева, Хонзода Гофур кизи (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Хакикий объектларга таклид килувчи сунъий аралашмаларда никелни каттик фазали спектрофотометрик аниклаш техникасини ишлаб чикиш учун иммобилизатцияланган нитразин сарик билан никел ионларининг комплекс хосил булиши урганилди. Иммобилизатция ва шаклланиш комплекси учун оптимал шароитлар топилди.