ТАРБИЯ ЖАРАЁНИНИНГ УМУМИЙ ҚОНУНИЯТЛАРИ ВА ТАМОЙИЛЛАРИ - Акрамова , Дилдора Эргашевна; Абдурахмонова, Азиза Илхом қизи (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Тарбия қонуниятлари – шахс камолотида самарали натижага эришиш имконини берадиган барқарор, такрорланувчан ва муҳим тарбиявий муносабатлар. Бошқача айтганда, тарбия жараёни қонуниятлари – тарбия объектлари, тарбиявий ҳодисалар ва жараёнлар ўртасидаги, уларнинг ҳолати ва ривожланишини белгилайдиган объектив, асосий, муҳим ва барқарор алоқалар ва муносабатлардир.