MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI EKOLOGIK TARBIYALASHDA INTERFAOL O‘YINLARNING O‘RNI - Sultonova, Nozimaxon Qosimjon Qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Bizning davrimizda ekologik ta’lim muammolari birinchi o‘ringa chiqdi va ularga tobora ko‘proq e’tibor qaratilmoqda. Buning sababi insonning tabiatga bo‘lgan noto‘g‘ri va beparvolarcha, isrofgarchilikka yo‘l qo‘ygan holda munosabati ekologik muvozanatning buzilishiga olib keladi. Kimda kim tabiatga zarar yetkazayotgan bo‘lsa bir vaqtlar u bola bo‘lgan. Shu sababli, maktabgacha yoshdagi bolalarning ekologik ta’limi muammosi maktabgacha ta’lim rivojlanishining hozirgi bosqichida o‘z dolzarbligini yo‘qotmaydi.