O‘SIMLIKLAR HAYOTIDA TUPROQ HAVOSINING AHAMIYATI VA ULARNI YAXSHILASH TADBIRLARI - Aralova, Minavvar Nomoz qizi; To‘xtanurodova , Nafosat Xo‘shmurod qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Tuproqdagi gazsimon havo o‘simliklar hayoti uchun zarur omillardan bo‘lib, o‘simliklar ildizining nafas olishida va tuproqdagi har xil mikroorganizmlar hamda jonivorlarni kislorod bilan taminlaydigan manba hisoblanadi. Binobarin, o‘simliklarning normal o‘sishi, rivojlanishi uchun tuproqda yetarli miqdorda havo bo‘lishi lozim.