“ONKOLOGIK GEMATOLOGIK KASALLIKLARGA CHALINGAN BOLALARNI DAVOLASHDA OTA-ONALARNING NOTO‘G‘RI XATTI-HARAKATLARI” - Qurbonova, Gulmira Xamidjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Maqola hayotbaxsh (onkologik / gematologik ) kasalliklarni davolashda bolalarga hamroh bo‘lgan ota-onalarning noto‘g‘ri xatti-harakatlarining dolzarb muammolarini o‘rganish natijalarini tahlil qilish va umumlashtirishga bag‘ishlangan. Ota-ona xatti-harakatining etishmasligi jiddiy kasalliklarga chalingan bolalarning davolash samaradorligi va o‘limini kamaytirishning sabablaridan biridir. Maqolada tadqiqotning asosiy qiyinchiliklari, ota-onalarning noto‘g‘ri xatti-harakatlarini o‘rganish usullari va yondashuvlari tahlil qilinadi. Ota-ona yetishmasligi bilan bog‘liq ijtimoiy, iqtisodiy, psixologik omillar tahlil qilinadi. Ota-onalar tomonidan boshdan kechirayotgan qayg‘u va ulardan foydalanadigan nusxa ko‘chirish strategiyalari, shuningdek, bolalarni davolash jarayonida ota-onalarga tibbiy xodimlar bilan aloqa qilish va xabardor qilishning o‘ziga xos xususiyatlari bilan aloqa etishmasligini tahlil qilish alohida ahamiyatga ega. Bolalar onkologiyasi klinikasida ota-ona xatti-harakatlarining mavjud yo‘nalishlari va profilaktika usullarini ko‘rib chiqish / gematologiya Ko‘p faktorli hodisa sifatida ota-onalarning noto‘g‘ri xatti-harakatlarini ko‘rib chiqish va uni baholashga kompleks yondashuvni ishlab chiqish ota-onalarning og‘ir kasalliklarga moslashuvini va uzoq va murakkab davolanishni yaxshilash uchun yangi imkoniyatlar va yo‘llarni ochadi.