KATTA MA’LUMOTLAR TEXNOLOGIYALARI, ULARNI TAHLIL QILISH, SAQLASH VA QAYTA ISHLASH USULLARI - Yarasheva, Gulnoza Baxtiyor qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu ishda Big Data (Katta ma’lumotlar) tushunchasi nazariy jihatdan koʻrib chiqilgan. Katta hajmdagi malumotlarning zamonaviy hayotdagi o`rni o`rganilgan, shuningdek katta ma’lumotlar bilan ishlashda yuzaga keladigan muammolar ko`rib chiqilgan. Katta ma’lumotlar qanday saqlanadi va ularni kim saqlaydi kabi savvollarga javob berilgan.