ELLINIZM VA UNING MARKAZIY OSIYO XALQLARI MADANIYATIGA TA’SIRI - Jоbborov Zokirjon Apdug‘appor o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Mazkur maqolada Ellinizm yani Yunon madaniyati sharqda tarqalishining Markaziy Osiyo hududida istiqomat qilgan xalqlarning madaniy hayotiga ta’siri atroflicha yoritilgan. Ellinizmning madaniyatga ta’siri natijasida o‘zgarishga yuz tutgan turli-tuman qarashlarni tahlil qilingan.