BOSHLANG‘ICH SINFLARDA PAST O‘ZLASHTIRUVCHI O‘QUVCHILAR BILAN TUZATISH ISHLARINI OLIB BORISH - Nuritdinova, Dilnoza Abdukamolovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu maqolada tadqiqotchi tomonidan maktab o‘qituvchilari hal qilishi kerak bo‘lgan asosiy muammolardan birini ko‘rib chiqilgan - bu o‘zlashtirishi past bo‘lgan o‘quvchilar bilan ishlash. Bu aqliy qobiliyati zaif va o‘rganish qobiliyati zaif, xotirasi past yoki samarali o‘quv motivlariga ega bo‘lmagan o‘quvchilar hisoblanadi. Ushbu toifadagi o‘quvchilarning o‘zlashtirmay qolib ketishining oldini olish uchun ular bilan tizimli ish olib borish zarur. Buning uchun soha mutaxassislarining ilmiy ishlari o‘rganildi [1-14].