TALABALARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Ubaydullayev, Alisher Nematilloyevich (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu tezisda kompetensiya, kompetentlik, kasbiy kompetentlik tushunchalarining mazmun mohiyatini ta’lim oluvchilarga tushuntirib berish ularni har tomonlama rivojlantirish usullari ketma-ket keltirib o‘tilgan. Bo‘lajak mutaxassis kadrlar uchun egallanishi zarur bo‘lgan bilim va ko’nikmalari orqali ularning kasbiy kompetentlikning rivojlanish bosqichlari hamda kompetensiyalar to‘plami mazmuni keng yoritilgan.