TENGLAMA VA TENSIZLIKLARNI YECHISHDA OʻZGARUVCHINI QUTB ALMASHTIRISHLARDAN FOYDALANISH - Jabborov, Muxammadi Musurmon oʻgʻli; Muhammadiyev, Samariddin Boymurod oʻgʻli (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ayrim tenglama va tengsizliklarni elementar usullarda yechish ancha qiyinchilik tugʻdiradi, yoki bu usullarda yechish imkonsiz boʻladi, bunday hollarda oʻzgaruvchini almashtirish usuli yordamida masalani sodda koʻrinishga keltirish mumkin. Ushbu maqolada ayrim tenglama va tengsizliklarni oʻzgaruvchisini qutb koordinatalariga oʻtib yechish haqida soʻz boradi.