MEHNAT QONUNCHILIGIDA YANGI QABUL QILINGAN NORMALARNING AHAMIYATI - Xushnazarova, Lobar Muhiddinovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Mehnat to‘g‘risidagi qonunlar ishchilarni himoya qilish bilan bir qatorda ularni kuchaytirish uchun ham ishlab chiqilgan. Ular ish beruvchi va xodim o‘rtasidagi munosabatlarni nazorat qilishni ta’minlaydi, bu har ikki tomonning o‘z harakatlari uchun javobgar bo‘lishiga imkon beradi. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mehnat qonunchiligidagi yangi normalarning ijtimoiy hayotga tatbiq qilishning ahamiyati haqida qisqacha bayon qilinadi.