“MEHNAT” KONSEPTINI IFODALOVCHI FE’LLAR TAHLILI - Yoʻldosheva, Nafisa Qudrat qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Xalq tafakkurining xilma-xilligi, serqirraligi, qarama-qarshiligi maqollarda namoyon bo‘ladi. Maqollar ham ijobiy tuyg‘ularni tarbiyalaydi, bizni yuksak axloqiy xulq-atvor namunasi sifatida ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, maqollarning ko‘pchiligini mehnat mavzusi qamrab oladi. Biz tadqiqotimiz davomida mehnat mavzusidagi maqollarda ishlatilgan fe’llarni tahlilga tortishga harakat qildik.