BIOMETRIK BARMOQ IZI ORQALI AXBOROTLAR XAVFSIZLIGI - Ro‘zaliyev, Abdumalikjon Vahobjon o‘g‘li; Adaxanov, R.; Umarov, Abdumuxtor Maxammad o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Bugungi tahlikali axborot asri davridagi muammolar juda ko‘payib kelmoqda. Ushbu maqolada axborot timizlari foydalanuvchilarining xavfsizligi ta’minlashdan iboratdir. Axborot tizimlari foydalanuvchilarining shu kungacha parol orqali tizimga kirish ommalashgan. Buning o‘rninga foydalanuvchilarning biometrik autentifikatsiyasi orqali tizim foydalanuvchilarining xavfsizligi darjasi yuqori ko‘rsatkichga ega. Biz bu tizimni ishga tushurish orqali foydalanuvchilar xavfsizligi ta’minlangan bo‘ladi.