ZARBLI TOʻLQINLARNI INSON HAYOTIDAGI O‘RNI - Muxtorova, Sh. N. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Tabiatda chaqmoq chaqishida hosil boʻladigan zarbli toʻlqinni tez-tez kuzatib turamiz.Tabiatda sodir bo‘ladigan zarbli to‘lqinlar hodisalarini qisqacha ko‘rib chiqqandan so‘ng biz tushunadigan narsalarni aniqlashtirish oson bo‘ladi.Ushbu maqolada zarbli to‘lqinlar va insonlar o‘rtasidagi hayotiy bog‘liqlik qaralgan.