TOSHKENT DAVLAT TRANSPORT UNIVERSITETI BITIRUVCHI KURS TALABALARI VA ISH BERUVCHI KORXONA VA TASHKILOTLAR O‘RTASIDA MA’LUMOTLAR ALMASHINUVCHI PLATFORMA YARATISHNING AHAMIYATI - Rasulmuhamedov, M.M.; Qo‘chqorov, B.D.; Raufjonov, R.X. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu maqolada “Ish beruvchi korxona va tashkilotlar” va bitiruvchi kurs talabalari o‘rtasida ma’lumot almashinuvchi platforma yaratish orqali “Marketing va talabalar amaliyoti bo‘limi”ning ish jarayonlarini optimallashtirish uchun ko‘rilayotgan chora tadbirlar yoritilgan. Shuningdek ushbu maqola ikki qismdan iborat bo‘lib, uning birinchi qismida tizim ish jarayonini qayd etib borish uchun muhim bo‘lgan ma’lumotlar bazasi tushunchalari, ularni boshqarish tizimi tushunchasi hamda ma’lumotlar bazasini shakllantirish jarayonlari keltirilgan. Shu bilan birgalikda ikkinchi qism dasturiy ta’minot yaratish ishlari va ularga qo‘yiladigan talablarni turli metodlar yordamida tashkil etishni nazarda tutadi.