ВОЯГА ЕТМАГАНЛАР ҲУҚУҚБУЗАРЛИГИНИНГ ПРОФИЛАКТИКАСИДА ОИЛАНИНГ ЎРНИ - Назарова, Р. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ёш авлоднинг ҳар томонлама маънавий ва соғлом ўсиб-улғайишига таҳдид ва тажовузлар кўпайиб бораётган таҳликали замонда вояга етмаганлар профилактикаси энг долзарб масалалардан бирига айланмоқда.Профилактика тизимида оила энг дастлабки ҳамда аҳамиятли бўғин саналадики, унинг функционал вазифалари бажарилиши тизимнинг бошқа субъектларига нисбатан долзарбдир. Ушбу ишда вояга етмаганлар ўртасида юзага келадиган ҳуқуқбузарлигининг профилактикасида оиланинг ўрни ва унинг таъсир доираси, вояга етмаганлар билан олиб бориладиган профилактик ишлар таснифи, профилактика тушунчаси очиб берилган.