XALQARO MENEJMENT (“TOYOTA” KOMPANIYASI MISOLIDA) - Ermetova, Iroda Ziyadulla qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
So‘nggi yillarda globallashuv sezilarli darajada oshdi. Aksariyat tashkilotlar ko‘proq mijozlarni qidirish uchun xalqaro bozorga qo‘shildi. Shu sababli, bugungi kunda biznes tashkilotlari menejerlari dunyoning turli burchaklarida boshqaruv qobiliyatiga ega bo‘lishlari kerak. Menejer o‘zi boshqarayotgan mamlakatlarning turli madaniyatlarini tushunishi kerak. Turli xalqlarning turli madaniyatlarini tushunmaslik menejer uchun o‘z mamlakatidan farqli bo’lgan mamlakatda ishlashni tog‘li vazifaga aylantiradi. Globallashuv xalqaro savdoning rivojlanishiga va ko‘p millatli tashkilotlarning paydo bo‘lishiga olib keldi. Bu, shuningdek, menejment atamasining xalqaro menejmentga kengayishiga olib keldi, bunda menejerdan bir nechta mamlakatlarda faoliyat yurituvchi tashkilotni boshqarish talab etiladi.