EKOLOGIK TARBIYA BERISH UZLUKSIZLIGINI TA’MINLASH - Ortiqova , Dildora Begmirzayevna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Butun dunyoda ekologik vaziyatning tobora yomonlashib borayotganiga jiddiy tashvish bu masalada qo‘shni davlatlar va jahon jamoatchiligi bilan birgalikda Orol dengizi ekologik fojiasi ta’sirini yumshatishga qaratilgan sa’yharakatlar. Yurtimizda boshqa sohalar qatori ekologik barqarorlikni ta’minlash, aholining qulay tabiiy muhitga ega bo‘lishi uchun zarur shart-sharoitlar yaratish, tabiiy resurslardan oqilona va samarali foydalanish, yuzaga kelayotgan ekologik muammolarning oldini olishva ularning salbiy oqibatlarini bartaraf etish masalalari va ta’lim muassasalarida nazariy bilimlarini amaliy ko‘nikmalar mustaxkamlash jarayonida biogeotsenozga extiyotkorlik bilan yondashishi to‘g‘risida.