TURIZMNIŃ RAWAJLANIWINDAǴI GEOGRAFIYALÍQ KÓRSETKISHLER - Egamberdiev, F.; Eshiniyazov, B.A. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ózbekstannıń tariyxı hám mádeniyatı júdá bay hám turizm tarmaǵınıń rawajlanıwı ushın joqarı potensialǵa iye. Aymaq “Ullı Jipek Jolı”nda jaylasqanlıǵı sebepli, tariyxta sawda hám mádeniy baylanıslardıń orayı sıpatında jáhán mámleketleri ishinde ajıralıp turadı.