ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ НЕФТЬ-ГАЗ ТАБИИЙ РЕСУРСЛАРИДАН КЕЛАЖАК ФОЙДАЛАНИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Искендеров, Алишер Базарбаевич; Длимбетов, Қуандық Жумагалиевич (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Мамлакатимиз иқтисодиёти барқарор тараққий этишида ёқилғи-энергетика комплекси ва хусусан Республика учун асосий соҳалардан бўлган нефть ва газ саноати катта аҳамиятга эгадир. Углеводород ресурсларининг базаси ─ нефть ва газ соҳасини ривожини белгилайдиган омил бўлиб, нефть ва газ қазиб чиқариш ҳамда қайта ишлаш саноатларини таъминлайди.