YUQORI MOLEKULYAR UGLEVODORODLAR OLISH REAKSIYASIDA ISHLATILADIGAN Co-Fe-Ni-ZrO2/YUKS TARKIBLI KATALIZATORNING FIZIK-KIMYOVIY XARAKTERISTIKALARI - To‘rayev., B.G‘.; Zulfiqorova., O.Sh.; Fayzullaev, N.I. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Maqolada sintez-gazdan yuqori molekulyar uglevodorodlar olish reaksiyasi va ushbu jarayonda ishlatiladigan Co-Fe-Ni-ZrO2/yuks tarkibli katalizatorning fizik-kimyoviy xarakteristikalari o‘rganilgan. Metan hosil bo‘lishida selektivlikning oshishiga, bir tomondan, sintez harorati ko‘tarilishi sababli metan hosil bo‘lish markazlarida CO ning gidrogenlash reaktsiyasining tezlashishi va tseolit g‘ovaklari orqali turli xil tezlikda CO va H2 diffuziyalarining natijasidir.