KOXLEAR IMPLANTLI BOLANING NUTQIY REABILITATSIYASI. - Turg‘unova, Gulshanoy Sharifjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqola eshitishda nuqsoni boʻlgan bolalarni koxlear implantatsiya jarayonidan keyin nutqiy faoliyati ustida reabilitatsiya qilish qanchalik ahamiyatliligi va samarasi husudidadir.Unda turli fikrlar yuzasidan solishtirishlar ham mavjuddir.Shu oʻrinda muallif toʻplagan maʼlumotlari asosida oʻz nuqtayi nazarini ham bayon qilgan. Nutq reabilitatsiyasi-qay tartibda amalga oshiriladi,uni qanday amalga oshirish samaraliroq degan savollarga javob beramiz. Nutqiy reabilitatsiyani olib borishda nafaqat o‘qituvchi balki bolani atrofidagi shaxslar ham alohida ahamiyatga egadir.Biz bolaga avvalo to‘g‘ri talaffuzni o‘rgatishimiz va o‘zimiz ham to‘g‘ri so‘zlay olishimiz kerak.Muloqtga kiritish uchun esa kichik kichik dialoglardan foydalanishimiz maqsadga muvofiqdir.Bolalarga nutqiy mashg‘ulotlarni iloji boricha ko‘proq o‘tishimiz ham katta ahamiyat kasb etadi.