DRABBLLAR – KICHIK HAJМLI EPIK JANR - Kosimova, Azizaxon (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maqolada drabblning paydo bo‘lishi, janr sifatida shakllanishi va janriga xos xususiyatlarlari g‘oyaviy-badiiy jihatdan tahlilga tortilgan. Drabbllarda tasvirlangan zamon va makon orqali ularning poetik qiymati belgilangan. Drabbllarga xos xususiyatlar keltirib o‘tilgan. Ijodkorning so‘z qo‘llash mahorati yoritilgan.