O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING DAVLAT BUDJETI DAROMADLARINI AMALGA OSHIRISHDA SOLIQDAN TASHQARI DAROMADLARNING AHAMIYATI - O‘ktamova, Nargiza Narzulla qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Davlat jamiyatga turli xildagi ijtimoiy xizmatlar: milliy xavfsizlikni taʼminlash, jamoat tartibini saqlash, atrof-muhitni himoya qilish, ijtimoiy himoyaga muhtajlarga yordam berish, aholiga bepul ijtimoiy xizmatlarni koʻrsatadi va bularning barchasi katta xarajatlarni talab etadi. Budjet daromadlari soliqlar, soliqdan tashqari daromadlar va yana bir qancha mablag‘lardan shakllanadi.